fredag, januari 04, 2008

Så gick det till slut....

Samhällstjänst för grov rattfylla

LANDSKRONA. En 20-årig man har dömts till villkorlig dom och 40 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri och obehörigt avvikande från olycksplats. I början av april var 20-åringen och en kompis ute och åkte mellan olika fester i trakten, och sedan man kört hem en flicka till Kävlinge från en fest i Löddeköpinge skulle man vidare till en annan fest i Häljarp.
På Tallvägen i Häljarp missade 20-åringen en plötsligt påkommen vänstersväng, och bilen, som 20-åringen lånat av sin mamma, körde rakt in i en trädgård och stannade cirka tre decimeter från ett hus. Föraren backade ut och körde därifrån utan att ge sig till känna för husägaren, som fick skador både på en häck och ett staket.
Husägaren vaknade när 20-åringen lade i backen och gasade på för fullt för att komma iväg, och bilnumret noterades. Polis kom till platsen, och medan poliserna pratade med husägaren så kom plötsligt den misstänkta bilen körande igen, denna gång med kamraten bakom ratten.
20-åringen berättade för polisen att det var han som kört bilen in i trädgården, och han uppgav också att han druckit öl under kvällen. Han togs med till polishuset i Helsingborg där han fick lämna både blodprov och urinprov, och polisen tog också hand om hans körkort. Detta fick han dock tillbaka från länsstyrelsen efter några veckor.
Promillehalten visade sig vara 1,46 promille, något som gjorde att tingsrätten fällde honom till ansvar för grovt rattfylleri, ett brott som normalt ger fängelse. Eftersom 20-åringen tidigare bara hade en fortkörning i belastningsregistret, lever under socialt ordnade förhållanden och det inte fanns något som tydde på risk för fortsatt brottslig verksamhet, bestämde rätten att påföljden skulle bli villkorlig dom i förening med samhällstjänst.

Gunilla Ernlund


___________________________________________________________________

Ja, så gick det för killen som brakade in i vår trädgård...
Hoppas verkligen att han var den siste och att det inte blir någon "tredje ggn gillt" här...

God fortsättning vänner!

1 Comments:

Blogger Kottemor said...

Hmm, intressant att läsa att han äntligen fick ett straff liksom.
Inga fler ligister i Håkans häck nu!;)

Pusselikramar hjärtat

9:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home